Före
Dag 1
Frukost: 2 kokta ägg mosad med 2 msk majonnäs.
Lunch: Tonfiskröra gjord på tonfisk på burk (i vatten ej i solrosolja), 2 msk majonnäs, 2 tsk dijonsenap, halv tomat och 1 dl rucolablad.
Mellanmål: Kaffe med grädde, 1 dl nötter (naturella).
Middag: Köttfärslåda – blanda köttfärs, smör, vispgrädde, broccoli, vitlök, svamp och kryddor. Ost ovanpå – gratineras i ugn. 1–2 msk crème fraiche med 34 procent fett till och lite rucola.
Dag 2
Frukost: Omelett på 2 ägg och 2 msk vispgrädde, steks i smör och får 1 msk Bregott ovanpå före servering.
Lunch: 1 laxfilébit, 2 msk crème fraiche med rivet limeskal i, 4 brysselkål, färsk bladspenat som sallad.
Mellanmål: 1 ägg, 1 msk Bregott till ägget.
Middag: Kycklingfilé stekt i smör, blomkålsmos på blomkål och grädde, 2 paprikaringar och 1/3 tomat, en stor klick smör på filén vid servering.
Dag 3
Frukost: Äggröra på 2 ägg och 2 msk grädde
Lunch: Äggwraps (finns på Moniques hemsida) med avokado och kycklingfyllning.
Mellanmål: Kaffe med grädde, 2 skivor ost med 2 tsk Bregott på – ihoprullad.
Middag: Torskfilé stekt i smör med lime och björnbärskräm (limejuice och rivet skal, några björnbär och crème fraiche med 34 procent fett, blomkålsmos, sallad.
Dag 4
Frukost: 2 kokta ägg, 2 skivor skinka rullad med majonnäsfyllning.
Lunch: Entrecote, halv grillad paprika, en bit broccoli och 2 msk persiljesmör.
Mellanmål: Kaffe med grädde (om det behövs ev 1 ägg med Bregott).
Middag: Omelett fylld med ost och purjolök.
Dag 5
Frukost: Omelett på 2 ägg och 2 msk vispgrädde, steks i smör och 1 msk Bregott ovanpå före servering.
Lunch: 1 burk med makrill, 1 kokt ägg, 2 msk majonnäs, coleslaw (kålsallad gjord på vitkål och majonnäs).
Mellanmål: 2 bitar skinka rullade runt 2 bitar paprika.
Middag: Köttfärssås, stekt i smör, kryddor, grädde och mozzarellaost. Färskspenat, 1/3 tomat och rå broccoli.
Dag 6
Frukost: 2 ägg stekta i smör. 2 bitar skinka, 1 msk majonnäs.
Lunch: Fiskgryta på fisk, i sås gjord på vispgrädde, tomater och hackat kokt ägg. Rucolasallad till. En bit broccoli.
Mellanmål: En bit brieost och en halv avokado.
Middag: Egna köttfärsbiffar på färs, ägg, grädde, riven lök. Steks i smör. Till det en sås på stekta champinjoner med grädde som får puttra ihop tills det är tjockt. Blomkålsmos. 2 ringar paprika.
Dag 7
Frukost: 2 kokta ägg med Bregott.
Lunch: Grillad lax i ugn med limesmör, broccolimos (broccoli och vispgrädde), vitkålssallad.
Mellanmål: 1 ägg, Bregott till.
Middag: Lammkotletter stekta i smör, stuvad aubergine med grädde, sallad.
Ser veckomenyn galen ut? Läs här!
Efter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar