2010/12/19

RECEPT

Förra året bakade jag och Bellan en pepparkascheesecake som blev jätte god!
Så i år tänkte jag göra den igen, men hittar inte receptet! Jag mins att det var vitchoklad i, och lingon på.. men inget annat.

Ja får helt enkelt göra om ICA's recept på cheesecaken.


Ingredienser

FYLLNING:

TOPPING:



Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Smält matfettet och låt det svalna lite. Mixa eller stöt pepparkakorna. Rör ner matfettet i pepparkakssmulorna. Bred ut det i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ in formen mitt i ugnen och grädda i 10 minuter.
3. Blanda ihop ost och socker. Rör ner ett ägg i taget och till sist den smälta chokladen. Bred ut smeten på pepparkaksbotten. Ställ in formen mitt i ugnen och grädda ca 30 minuter. Låt kakan kallna.
4. Rör ihop créme fraiche och florsocker. Bred ut detta på kakan och garnera med lingon och pepparkakssmulor.
Ni hittar ICA's recept här
RECEPT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar